15 May

Den norske romindustrien og Norges muligheter

Romstasjon

Innovasjonsnettverket og tenketanken Think Outside The Planet har sendt oss et forslag om å bringe norsk romindustri inn i Space 3.0-alderen.

Med Space 3.0 menes den nye bølgen av private aktører som er i ferd med å erobre verdensrommet.

Forslagstillerne skriver:

«Nå står vi i midt oppi flere større, globale endringsprosesser. Innsikt om konsekvens av klimaendringer driver endring av både industri, politikk, teknologi og energimarkeder som utvikler seg mer eller mindre eksponensielt.

I Norge erkjenner vi at vi vil se en gradvis reduksjon av vår viktigste næring, olje og gass-industrien. Det kan ta 50 til 100 år. Eller gå mye raskere.

Vi er helt i starten av denne reisen, med all kompetanse, teknologi og industriell infrastruktur inntakt – noe som gir oss en enestående mulighet til å bygge videre på noe vi allerede har, som er relevant for det som kan bli det neste store industriparadigmet; romfart.

For å klare dette behøves visjonært politisk lederskap, industribygging og virkemiddelapparat som jobber sammen for en helhetlig nasjonal næringsutvikling. Med utgangspunkt i Stortingsmeldingen ‘’Mellom himmel og jord: romvirksomhet for næring og nytte ̈ (NOU32:2013) er rammeverket etablert for en bred nasjonal satsning.»

Last ned Den nye romindustrien i Norge!

(foto: Thinkstock)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: