14 Jul

Én aktør bør samordne og syndikere de ulike offentlige aktørenes innovasjonspolitiske virkemidler

Man som står foran en kompassrose

I Drømmeløfts-prosessen fikk vi også inn konkrete forslag til nye måter å hjelpe bedrifter frem til relevante innovasjonstjenester. Her er et slik forslag, fra Kapitalguiden, et Stockholms-basert firma som bygger samlingsportaler for offentlige finansieringmuligheter på en global struktur.

Drømmeløftet handler om å gjøre drømmer til virkelighet

Av Jan Furuvald, Kapitalguiden

Å innfri egne drømmer er ikke lett.  Å innfri andres drømmer er nesten umulig.   De fleste små og mellomstore bedrifter (SMB) mener at offentlig finansiering har som oppgave å hjelpe dem til å oppnå sine drømmer.   

Hvorfor opplever da så mange kunder å få sine drømmer knust?  Kan grunnen være at det er lite samsvar mellom kundens forventninger til det offentlige og de løsninger offentlige tilbyr sine kunder?

To ting er i alle fall sikkert: Det å ikke finne frem i «søknads-jungelen» eller det å mangle eller ikke få kunnskap om finansieringsmuligheter, legger mange drømmer i grus.

Av samtlige aktører innenfor finansielle virkemidler i Norge finnes ingen som har et formelt mandat til å forenkle og syndikere virkemidler. Aktørene har perspektiv for hva de selv tilbyr og overlater til kundene å finne aktørene. Dette formelle mandat må defineres og gis til en institusjon – for eksempel Innovasjon Norge – som skal samordne og syndikere de ulike aktørers virkemidler.

Kan ikke en felles syndikert, Open Data løsning være et første «løft» – et løft som beviselig øker kundens finansieringsmuligheter og samtidig øker det offentliges evne og anseelse som finansieringskilde og «Drømmeløfter»?

En Open Data løsning sikrer at all syndikert informasjon kan bli brukt av alle innenfor de regler det offentlige selv setter. Open Data sikrer i tillegg tilgang og tilgjengelighet for alle på sine respektive plattformer, web- og informasjonstjenester.

Et drømme-løft – å gjøre små- og mellomstore bedrifters drømmer til virkelighet – vil være at all informasjon er tilgjengelig for kundene på så mange steder som mulig – hos alle som fremmer norske næringslivsinteresser, nasjonalt og internasjonalt.

Oppsummering

Det savnes og det trengs et statlig mandat og en enhetlig plattform for alle statlige virkemiddel fra Norge der små- og mellomstore bedrifter med letthet kan kategorisere seg selv og få fram hvilke virkemiddel som passer for dem.

Ta et initiativ og etabler samarbeid både mellom offentlige institusjoner og med private aktører!

En stor økning av oppfylte drømmer for små og mellomstore bedrifter og en større generell konkurransekraft er effekten! Ved siden av flere norske suksess-historier.

Foto: Nastco

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: