18 May

Kulturell og kreativ næring en nøkkel for fremtiden

Av Margit Klingen Daams, seniorrådgiver, kulturell og kreativ næring, Innovasjon Norge

Det er 500 000 i Norge som lever av egen virksomhet og 500 000 som drømmer om å starte (Én million ideer, Menon 2015). Denne entreprenørskapsånden representerer en større verdi enn all oljen i Nordsjøen. Av disse er det kun 50 000 som virkeliggjør drømmen årlig, mens kun rundt 5 000 lykkes med sin virksomhet. Vi har med andre ord et potensial til å bli veldig mye bedre.

Av disse bedriftene er det mange som jobber innenfor kulturell og kreativ næring. Aldri har interessen for denne næringen vært så stor. Da jeg begynte med dette feltet i 2003 var det kun et knippe mennesker som hadde hørt om kreative næringer, og få ante at næringen skulle bli et lokomotiv i Europeisk økonomi.

Det er ikke lett å spå fremtiden, det eneste vi med sikkerhet vet er at fremtiden ikke er en rett linje. 40% av verdensøkonomien er drevet av bedrifter som ikke eksisterte for 15 år siden. Verden forandrer seg raskt, og det er ikke de store som vil slå de små, men de raske som vil slå de trege.

Det å lykkes som gründer krever enormt mot, pasjon og viljestyrke. Kreativitet og en sunn ignoranse for det umulige er også grunnleggende egenskaper. Gründere innen kulturell og kreativ næring er som gründere flest, men har noen viktige særtrekk som gjør dem interessante. Dette kan du lese mer om i denne Drømmeløfterapporten. Rapporten baserer seg på gründernes innspill samt innspill fra de som jobber innen feltet.

Da er det bare å hente seg en kaffekopp og begynne å lese Drømmeløftet for kulturell og kreativ næring!

Last ned: Drømmeløftet Kulturell- og kreativ næring

Drømmeløftet Kultur den 24. mars 2015 var et samarbeid mellom BI:Centre for Creative Industries, Norsk Kulturråd og Innovasjon Norge.

Foto: Paneldeltakere og faglig innleder fra Drømmeløftet Kultur. Fra venstre, Yngve Dahle Lean Business, Prof. Anne-Britt Gran BI:CCI, Kim Daniel Arthur Superplus og Kathrine Synnes Finnskog Music Norway (foto: Margit Klingen Daams)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: